Harita

2.5.13

Giresun-Kümbet Yaylası

    Kümbet Yaylası, manzarası ve sakinliğiyle oturup sakin sakin izlemelik bir yer. Burada biz ne yürüyüş, ne de başka bir etkinlik yaptık. Oturarak keyfini çıkardık.
   
    Yayla, Giresun merkeze yaklaşık 60 km uzaklıktadır. Yolda ara ara HES inşaatlarının arasından geçilse de  yeşilin tonları ve dereler güzel bir yere gidildiğinin sinyalini verir. Yaylaya varınca, western filmlerindeki kasabaları andıran düz bir yol ve etrafında ahşap evler karşılıyor. Pide kokusu sarıyor etrafı. Hemen bir tane alıyoruz.Yoldan aldığımız Fındık ezmemiz de tam bu an için. Kahveye geçip manzaraya karşı çayı da yudumladık mı hissediyoruz yaylanın keyfini ( Ya da atıştırmalık yemenin, abur cuburun doyumsuz keyfini).
    Kümbet Şenliklerinin de yapıldığı alana(Aymaç) geçiyoruz. Manzara, hava o kadar güzel ki keyif bitmiyor. Karşıda parça parça erimiş karlarla yemyeşil ormanlara karşı, gün batımında çimlere uzanıp açıyoruz şarabımızı. Yaşlı amca ile küçük bir çocuk yaklaşıyor. Çocukla tanışıyorum. Pek bir sessiz Kürşat. Babası terk ettiğinden beri sürekli burnu kanıyormuş. Haftaya da şehre doktora gideceklermiş.



    Alacakaranlık ile birlikte Tekke obasına, kalacağımız yayla evine geçiyoruz. Nasılda şeniz. O anda ne olduysa, aylardır fotoğraf makinemde çıkan hata mesajı da kayboluyor. Tekrar seri fotoğraf çekebiliyorum. Ne diyelim, yayla havası yaradı.
    Sobayı yakıp, tereyağında balık(ilk kez tattım), köfteleri de pişirince yok bizden mutlusu.Karanlıkla birlikte Büyük Ayı, Jüpiter, Akrep takımı da beliriyor gökyüzünde. Hala bir gece şehirden uzaklaşıp, gökyüzüne bakmadıysanız, Samanyolu'nu görmediyseniz bir deneyin. Buna değer. Belki aklınıza düşüneceğiniz yeni şeyler gelir.Zaman gibi.

    Ormanda sakız toplamak ise bir başka sefere kaldı. 

No comments:

Post a Comment