Harita

18.8.12

▲ Saxon Switzerland - Dresden



Dresden'e olan yolculuğumu şehir festivalinin  de olduğu hafta sonu(Ağustos'un son haftaları) yaparak, gezime biraz daha atraksiyon kattım. Bu küçük şehir, festival süresince bir başka renkli ve hareketliydi. Yollar, sokaklar şen şakrak insanlarla dolup taşmış, şehrin her bir köşesine sahneler, fuar stantları kurulmuştu. Biralar su gibi akıyor, Wurst(Alman sosisleri) kapış kapış gidiyordu. Gün sonunda ki 3 boyutlu ışık şovu ise etkileyiciydi.(Kesin İzle : Dresden Stadfest 3d Light Show 2012).

Dresden'e gelip de vay arkadaş burası da küçücük bir şehirmiş deyip dönmeyin. Şehrin Güney-Doğusuna inin, Yürüyüşe gidin, tırmanın! Çünkü solo kaya tırmanışının da çıktığı yerdesiniz. (bkz. Saxon Switzerland)

Milli park hakkında tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Ben tek günlük Saxon Switzerland gezime Ressamın Yolu'nun(Malverweg ya da Painter's way) 2. parkurunu yürüyerek başladım.(Rotalar ve bilgi için buradan)  Stadt Wehlen' den başlayıp Rathen'e giden bu parkur üzerinde Bastei köprüsü de bulunuyor. Milli park, inşa edilen köprü yüzünden Unesco Dünya Kültür Mirası Listesinden çıkarılan tek yer unvanını da elinde bulunduruyor. Ama aynı zamanda Bastei köprüsü parkın en çok turist çeken yeri. Yürüdüğüm parkur inişli çıkışlı ve kolaydı. Rathen'den tren ile Scmilka'ya gidip, yürüyüşüme Schrammstein kayalıklarında devam ediyorum. Uzaktan bakılınca sanki tırtıklı bir sıra diş gibi görünen  bu kayalıkların tepelerine olan yürüyüşüm orman içinde başlayıp, kayalar arasında adeta labirentlerde devam ediyor. Kayalara monte edilmiş uzayıp giden merdivenleri tırmanıp tüm vadiyi gören bir zirveye ulaşılıyor. Elbe nehri, sarp kayalıklar ve yemyeşil vadinin  manzarası tüm yorgunluğumu alıyor.

 Planımda Häntzschelstiege'de gitmek olsa da, buranın Pazar günü çok kalabalık olduğunu duyduğumdan vazgeçmek zorunda kaldım. Ama bu çılgın yeri gitmeden bir araştırın derim. Soru ve yorumlarınızı bekliyorum.


Saxon Switzerland-Dresden Fotoğraflarım için tıklayınız


No comments:

Post a Comment