Harita

1.12.15

Sonbahar'da Yedigöller

Sonbaharın son demlerinde, Kasım ayının son haftasında buradayım. Milli parka vardığımızda sararmış yaprakların büyük çoğunluğu yerlere dökülmüştü. Yerlerde yaprak birikintilerinin kalınlığı yer yer 30-40 cm diyebilirim. Üzerlerinde yuvarlanması, uyuması pek keyifli. Puf gibi.

Yedigöllere ulaşım için gitmeden internette farklı yorumlar, rota tavsiyeleri okusam da en güncel bilgiyi paylaşıyorum. 2015 yılı Kurban Bayramından önce belediye Bolu içinden giden yolu asfaltlamış ve yollar oldukça düzgün. Tabi bu beraberinde ulaşımı kolaylaştırdığı için ziyaretçi sayısını arttırmış ve hafta sonları parkın içi oldukça kalabalık oluyor. Hatta milli parka araç ile girip çıkmak, dar yollarda oldukça stresli ve yorucu(Çok ciddi sinir bozucu). Yol kenarına park edilen araçlar nedeniyle yol tek şeride düşüyor ve uzun araç kuyrukları oluşuyor. Eğer sizde kalabalıkla karşılaştıysanız aracı girişe yakın bir yerlerde terk etmenizi tavsiye ederim.


Genel olarak ziyaretçiler günü birlik geldiği için akşam ortam biraz daha sakinleşiyor. Büyükgöl ve Deringöl etrafında daha fazla kampçı oluyor. Burada restaurant ve tuvalette bulunmaktadır. Bende bu sefer Büyükgöl yanında kamp yapmış olsam da bir sonraki sefer gittiğimde Nazlıgöl'ü tercih ederim. Hatta Nazlıgöl'ün Güneyinden göle doğru akan derenin kenarında yerimi belirledim bile. Ayrıca Nazlıgöl, Bolu tarafından parka girince karşınıza çıkan ilk göl. Yukarıda bahsettiğim gibi aracı girişe yakın terk edip, buraya eşyalarınızı taşımakta kolay olacaktır.

Bolu yönünden gelirken yol kenarına kurulmuş yerlerde, açık havada gözleme ve haşlanmış patates yemenizi  tavsiye ederim.

Bonus: İstanbul üzerinden gelenler için Abant Gölü yolunuz üzerinde.

No comments:

Post a Comment